10 ting å drømme om i 2013

Vi har laget en liste på ti ting du kan drømme om i 2013, som samtidig holder deg i takt med tidsånden.

1. Munch på veggen

I 2013 er det 150 år siden Edvard Munch ble født. Dette er et glimrende utgangspunkt for å drømme om et bilde av Norges mest berømte maler på veggen. Siden prisene på Munch sine verker har en tendens til å bli litt stive, kan et alternativ være å legge opp til en drømmedag på Munch-museet til under hundrelappen.

munch

Skrik (1893). Fettstift på papp.

2. Ny (eller gammel) regjering

I september er det stortingsvalg igjen. Jens Stoltenberg har vært statsminister siden 2005 og styrer fortsatt landet med stødig hånd, når han ikke lager julesild (med NRK). Meningsmålingene tyder på at mange drømmer om regjeringsskifte, men drømmer minst like mange om fire nye år for Jens og de rødgrønne 9. september?

3. Langhelg i Paris

17. mai faller på en fredag i 2013, og den påfølgende mandagen er 2. pinsedag. Det blir altså en langhelg i mai, helt uten å bruke feriedager og inneklemt avspasering. Hvis du ikke er en sucker for korpsmusikk og bunader, kan du jo vurdere å legge inn en drømmetur til en europeisk storby i midten av mai. Paris var bare et overskriftsvennlig forslag. Egentlig anbefaler vi Reykjavik, Berlin eller Warszawa.

4. Mer tid

I 2012 var det 29 dager i februar, og i juli ble et ekstra sekund satt inn i tidsregningen for å kompensere for jordas rotasjon. Drømmer du om mer tid til å gjøre ting du har lyst til i 2013, får du dessverre ikke hjelp av naturen. Kanskje du heller skal stoppe opp litt selv og synkronisere outlooken med drømmene dine.

5. Boogie woogie-gull

I det kommende året finner vi verken olympiske leker eller store fotballmesterskap. Det mangler likevel ikke på store sportsbegivenheter. Det er fullt mulig å drømme om norske gullmedaljer også i 2013. For eksempel kan du drømme om et nytt gull til tittelforsvarerne Susanne Sandberg og Thorbjørn Urskog under VM i boogie woogie i Stuttgart i august.

6. Språk drømmer

I 2013 er det 200 år siden Ivar Aasen ble født. Dette markeres med et nasjonalt språkår, der den uttalte målsettingen er å få til ”ei raus, inkluderande og samlande feiring av alt språk i Noreg”. Dette er jo en ypperlig anledning for alle indignerte språkrøktere til å drømme litt ekstra om at ungdommen får bukt med kj-lyden eller om litt færre orddelingsfeil i sosiale medier (jada, vet det egentlig heter særskrivingsfeil). Eller er dette anledningen for å utvise raushet og ignorere disse tingene (og samtidig innrømme at Jagland faktisk snakker ganske bra engelsk)?

7. Quinoa på tallerkenen

I 2013 er det FNs internasjonale år for quinoa (IYQ). Quinohvaforno?! I følge Wikpedia er quinoa ”en vekst fra Sør-Amerika hvis frø kan spises, og er et alternativ til ris og poteter.” Det er jo lov å drømme om noe annet enn ris og poteter som middagstilbehør. Vi venter spent på en D2-reportasje med deilige oppskrifter med quinoa.

8. En plass ved EU-bordet

I juli blir Kroatia medlem av EU. La deg inspirere til en gjennomgang av egne EU-argumenter og finn ut om du drømmer om norsk EU-medlemskap eller er blant de som mener vi fortsatt bør holde oss utenfor. Mens du argumenterer med deg selv, kan du jo samtidig benytte anledningen til å drømme deg bort til de vakre og velrenomerte strendene langs den kroatiske kysten.

9. Norsk Oscar(nominasjon)

Årets store publikumsuksess på norske kinoer, ”Kon-Tiki”, er nominert til Golden Globe Awards for ”Beste fremmedspråklige film”. Superstas! Og siden det er sånn at Golden Globe pleier å være en god pekepinn på hva som skjer i The Academy Awards litt senere,  må det være lov å drømme om en norsk Oscar i 2013. Eller hvert fall en nominasjon.

10. Drømmefest

11. januar arrangerer vi Drømmefesten 2013. Du kan altså drømme om en fest med topp stemning og dansegaranti, og få den oppfylt allerede 11 dager inn i det nye året. Festen finner sted i ”Leiligheten” på Rockefeller og du er hjertelig velkommen fra kl 21.

Godt nytt år, drømmere!

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar