Prosjektet Norske Drømmer

Vi leser jevnlig at Norge er verdens beste land å bo i, i følge en liste gjort av FNs Utviklingsprogram. VG, Dagbladet og Aftenposten henter frem nasjonalromantiske beskrivelser når de hvert år presenterer nyheten. De fleste av oss som bor i Norge er sikkert enige i at vi er heldige som gjør nettopp det.

I tusenvis av år har mennesker forsøkt å forstå årsakene til lykke. Hva er det som gjør oss lykkelige? Hva er det nordmenn drømmer om? Hva er det DU drømmer om? I følge Professor Ottar Hellevik, som har skrevet Boken Jakten På Den Norske Lykken, har veksten i inntekt, kjøpekraft og materielle eiendeler vært formidabel de siste 20 årene, mens andelen som sier de er meget eller ganske lykkelig forblir nesten uendret i samme tidsperiode. Det har skjedd en liten heving i lykkenivået i perioden etter 2001, men lykkenivået stiger på ingen måte i takt med velstandsveksten vi har sett i samme periode. Hellevik mener en mulig grunn til dette er at følelsen av lykke ikke påvirkes av ytre omstendigheter. Er følelsen av lykke medfødt eller er det drømmene våre som påvirker lykkefølelsen  eller er det noe helt annet?

I en tid hvor vi tjener mer, eier mer, lever lenger, er mer utdannet, er friskere og har mer fritid, så forblir andelen av oss som er meget lykkelige ganske stabil. Dette gjorde oss nysgjerrige på hva nordmenn egentlig drømte om for livene sine, stort og smått, og det var starten på prosjektet Norske Drømmer og nettsiden www.norskedrømmer.no

www.norskedrømmer.no oppfordrer vi deg til følgende:

1)   Last opp din drøm og det du drømmer om

2)   Del drømmen din med andre

3)   Kryss fingrene for at drømmen blir virkelighet

4)   Mens du venter kan du oppfylle drømmen til noen andre. Kanskje du blir lykkelig av det?

 

Reklame