Norske Drømmer eller Drømmer For Norge

NRK og Nasjonalbiblioteket har besluttet å bruke grunnlovsjubileet 2014 til å samle inn nordmenns drømmer for fremtiden. Drømmene skal til slutt puttes i en tidskapsel og bevares i 1000 år. Det ser ut til at NRK har satt i sving hele distriktapparatet og alle landets biblioteker for å samle inn nordmens fremtidsdrømmer. Dette er sikkert gøy, men må være veldig tidkrevende og dyrt. Vi ville heller brukt de pengene på MGP og kanskje lyd på andre sesong av Mammon. De norske drømmene har jo vi allerede samlet inn.

Prosjektet Norske Drømmer har valgt en mer metodisk og analytisk tilnærming til kartleggingen av nordmenns drømmer og hva som gjør oss lykkelige. Vi benytter oss av landsrepresentative befolkningsutvalg på minst 1000 Nordmenn. Deretter kategoriserer vi svarene, blogger og holder foredrag om de Norske Drømmene.

Dersom du ikke har tid til å bla deg gjennom hundrevis av enkeltdrømmer på NRK.no, kan vi glede deg med at vi allerede i 2011 laget en enkel sammenstilling av nordmenns fremtidsdrømmer. Den finner her:

Ved siden av å analysere hva vi i verdens beste og rikeste land drømmer om, er vi også nysgjerrige på hva som gjør oss lykkelige. Derfor gjorde vi i 2012 en tilsvarende undersøkelse om lykke. Her er en enkel analyse over hva som gir nordmenn lykkelige øyeblikk:

Om du har smått med tid, både til NRK’s og vårt drømmeprosjekt, kan du bla deg gjennom presentasjonen under. Den oppsummerer både nordmenns drømmer og deres lykkelige øyeblikk på 20 bilder. Presentert på Pecha Kucha i mars 2013.

Stikkord: , , , , , ,

Én kommentar to “Norske Drømmer eller Drømmer For Norge”

  1. Pål Hilmar Sollie Says:

    Drømmer skal man aldri lukke øyne for. Det var det første jeg tenkte når jeg leste denne posten. Ble veldig fascinert av dobbeltheten i den setningen. Intressant post, forøvrig.

Legg igjen en kommentar