Den tredje bobbysocken

I forrige uke sang jeg «Barn av regnbuen» på Youngstorget sammen med 40 000 andre. En av dem var Kari Gjærum. Rett foran meg sto hun. Like blond og vakker som jeg husket henne. Den krystallklare sangstemmen hennes ruvet, riktignok i en litt lavmælt del av koret hvor jeg tilfeldigvis hadde tatt plass, men stemmen ville blitt vanskelig å plassere uten visuelle stimuli. Eller rettere sagt umulig.

For deg som sliter med å erindre Kari Gjærum og hennes bravader, skal jeg gi et kort sammendrag av karrieren hennes slik jeg (og Wikipedia) husker den. Kari koret i utallige norske og internasjonale Grand Prix-finaler på 80-tallet, inkludert den historiske finalen i Gøteborg i 1985 da Bobbysocks tok hjem Norges første seier i den omdiskuterte musikkonkurransen. Deretter dro hun på «The Swinging Tour» med Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson, men fikk ikke engang plass bak i den sjokkrosa bobla som krysset landet sommeren 1985.

Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen (den gang Andreasson) på turne med Kari Gjærum i 1985. Foto fra hannekrogh.com

Jobben til Kari var først og fremst å stå bak på scenen og få stemmene til Hanne og Elisabeth til å fremstå enda mer kraftfulle. Pluss å fylle inn litt «drøm og fantasier» her og der, så du følte at det svingte mer og mer. Hun var rett og slett den tredje bobbysocken.

I 1989 stilte Kari Gjærum opp i den norske Melodi Grand Prix-finalen for første (og foreløpig siste) gang som soloartist med sangen «Barneøyne».

Og her stopper alle spor etter henne for meg (og for Wikipedia). Helt til hun altså dukket opp igjen blant 40 000 syngende nordmenn en  regntung aprildag i 2012. Igjen bakerst i rekkene.

Drømte egentlig Kari Gjærum å tre fram mellom de to rosa paljettsockene eller er hun rett slett av de mange hvis drøm (og fantasier) er å løfte fram andre drømmere? Og er det noen av dere lesere av Drømmebloggen som vet hva hun har gjort etter 1989?

Nils Petter

Reklame

Stikkord: , , , , , ,

5 kommentar to “Den tredje bobbysocken”

 1. Marius Says:

  Google gir deg ofte svaret. Her er CVn til den gamle heltinnen: http://www.sjk.org/solistbio/kg.htm

 2. VirreVapp Says:

  Kari Gjærum trener på Elixia Lambertseter annen hver dag. Sprek dame og alltid blid, som avslutter treningene med en god prat med venninnene sine i «kafeen» etter trening. Du får dra opp og gjøre et intervju 😉

 3. Øyvind Says:

  Ingen kan rynke like søtt på nesen som Kari «Bapsjua» Gjærum

 4. Eirik Spillum Says:

  Kari Gjærum, som forøvrig runder 60 år utpå senhøsten (Hvem skulle tro det?), jobber nå blant annet som sangterapeut. Og det er angivelig fullt mulig å booke seg en privat sangtime med henne. Men hun har langt fra lagt sin egen sangkarriere på hylla, for med jevne mellomrom åpenbarer hun seg på forskjellige konsertarenaer, og da gjerne som gjestesolist med storband eller kor i ryggen.

 5. Marius Says:

  Kari har vært hos Linni M (eller motsatt)
  http://linni.blogg.no/1287429830_har_vrt_hos_fantastis.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: