Nordmenns nyttårsforsetter for 2012

Bortsett fra at gull og oransje vil gjøre seg gjeldende i motebildet og at mayaindianerne må laste ned en ny almanakk mot slutten av året, er det lite vi vet sikkert om 2012 ennå. Selv om du som enkeltperson neppe er i stand til å endre motebildet eller stoppe en eventuell dommedag (sånt har vi Hollywood-stjerner til), er det mye du kan gjøre får å dreie ditt eget liv i ønsket retning i 2012. Et nyttårsforsett kan være et bra utgangspunkt.

Mange er skeptiske til nyttårsforsetter og mener den slags bør være et fortløpende, dynamisk opplegg. Sikkert konsulenter i næringslivet. Andre mener det rett og slett ikke er noe å særlig å ta tak i. Det er uansett flere kvinner enn menn som velger å sette seg ett eller flere mål for det nye året. Noe vi i Norske Drømmer har dokumentert i en landsrepresentativ undersøkelse med 1004 intervjuer gjennomført av Norstat.

Undersøkelsen viser at 4 av 10 nordmenn har ett eller flere nyttårsforsetter. Hva  handler så disse løftene personlige løftene ved inngangen til det nye året om i verdens rikeste land? Først og fremst trening og slanking såklart. SATS er vår kirke, lavkarbo vår religion.

Nedenfor finner du en oversikt over de vanligste nyttårsforsettene blant nordemenn for 2012 (andelen av befolkningen i parentes):

Trening 41 % (16 %)
Slanking 12 % (5 %)
Relasjonsorienterte forsetter 10 % (4 %)
Røyke-/snuskutt 8 % (3 %)
Leve sunt/bedre kosthold 8 % (3 %)
Tidsrelaterte forsetter 7 % (3 %)

Med dette ønsker Norske Drømmer alle våre lesere et riktig godt nytt år! Vi forsetter jakten på de norske drømmene i 2012.

Nils Petter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: