Endelig! Ny undersøkelse plasserer igjen Norge på lykke og rikdomstoppen

I velstandsundersøkelsen Newsweek publiserte sommeren 2010 led Norge et sviende nederlag i kampen om lykketronen da Finland ble rangert som Verdens beste land å bo i.

Heldigvis, for alle Nordmenn som har gått de siste månedene og deppa fordi de ikke bor i verdens beste land, så melder Nettavisen om en splitter ny undersøkelse hvor Norge gjenerobrer sin velfortjente plass øverst på pallen.

Det er tenketanken Legatum som i sin årlige undersøkelse The Prosperity Index har rangert Norge øverst på en liste av 109 Nasjoner. Listen hvor Norge troner øverst denne gangen tar utgangspunkt i innbyggernes rikdom og lykke og vi har (heldigvis) klatret fra fjorårets beskjedne 5. plass.

Og til alle som mener at Norge på langt nær er et av de aller beste stedene et menneske kan bo her i verden, grunnet vår rød-grønne regjering, her er en virkelighetsjekk: Et bilde som sammenligner noen velstandsfaktorer mellom Norge og fredsprisvinner Liu Xiaobos hjemland Kina.

 

Kilde: Screenshot fra Legatum Prosperity Index 2009 (www.prosperity.com)

Skal forresten bli spennende å se hvor langt tid det tar før VG og de andre avisene slår denne saken opp med fete bokstaver…

VG, var ute med saken 26/10 kl 06:00

Share

Stikkord: , , , , ,

5 kommentar to “Endelig! Ny undersøkelse plasserer igjen Norge på lykke og rikdomstoppen”

 1. Gunnar Says:

  Norge er langt ifra verdens beste land å bo i. Hvor rik man er har ikke så mye å si, men en rødgrønn regjering er definitivt med på å gjøre landet et dårligere sted å bo.

  Problemet med Norge er at etter den globale oppvarmingen slo til så har det blitt dritkaldt her. Nesten ubeboelig og jævlig mørkt. Jeg synes de mangler noen veldig vesentlige variabler i undersøkelsen sin. Du kan ha så mye penger du vil, men er du låst inn i en kjeller så betyr ikke de pengene så mye allikevel.

  Jeg så et program på tv en gang hvor de sjekket hvor «ulykkelige» de fattige i spania var, det viste seg at de faktisk var ganske fornøyd der de danset i solen sin..

  • Norske Drømmer Says:

   hehe enig i at det er mørk ute, men jeg visste ikke at det hadde med global oppvarming å gjøre. Du har rett i at økonomi alene ikke er en god indikator på lykke. Har skrevet om det her.

   Forskning på lykke (og positiv psykologi) har vist at økonomi og lykke kun korrelerer opp til et visst nivå (ca middelklassen). Etter dette gjør ikke bedre økonomi deg noe særlig lykkeligere. Dette er jo tydelig i Norge, hvor velstandsøkningen er enorm, mens opplevelsen av lykke ikke vokser i samme grad.

 2. Big Bang Says:

  Ikke rart vi er en magnet på økonomiske flyktninger.

 3. edgar Says:

  Jeg synes at denne publikasjonen bør dobbelsjekkes. Hva med f.eks å interjuve en minstepensjonist i en av våre storbyer. Da ble resultatet litt annerledes, kanskje?

 4. Norge er best Says:

  Vi trenger aldri unnskylde oss får å stå opp for vårt demokrati og frihet, det burde være en selvfølge, andre land hyller oss for vår frihet og demokrati, hvorfor skal vi være så forbanna forsiktige med å stå opp for den?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: