1. mai toget – er dette de norske drømmene?

1. mai toget åpner årets «togsesong» og etter å ha sett årets 1. mai tog i Oslo, slår deg meg at 1. maitoget er en slags blanding av demonstrasjonstog, 17. maitog og russetog. Et togenes kinderegg!

Glade jenter med drømmer for fremtiden

I 1. mai toget er det jo selvsagt mange seriøse og viktige paroler om krav til økt miljøfokus, likelønn, opprettholdelse av pensjon, bevaring av sykehus, og solidaritet med resten av verden. Men samtidig er 1. mai en liten dose 17. mai fordi alle musikkorpsene nå har trukket ut til sentrumsgatene etter å ha tilbragt hele vinteren i bydelenes mange gymsaler. Og på toppen av dette er 1. mai litt russetog, fordi endel plakater og stunts er for absurde eller artige til at de kan ha blitt forhåndsgodkjent av en komite i LO. Men de bidrar jo til økt underholdningsverdi.

Litt usikker på hva denne 1. mai deltakeren ønsker med å "Stoppe nedmedisineringen..."

Ingen opptog uten drillpikene til Sinsen Musikkorps

Er nordmenns drømmer og forventninger fanget av 1. mai toget i Oslo? Eller forsvinner de viktige budskapene blant fagforeningsfaner, absurde stunts og fine damer med drillstav.

Les mer om hva som er viktig på 1. mai andre steder i verden i VG.

Share

Stikkord: , , , ,

2 kommentar to “1. mai toget – er dette de norske drømmene?”

  1. jan Says:

    Vel.. Jeg har ikke noen mening om det siden jeg ikke har noe forhold til det å gå i tog 1.mai

    MEN…..når man da begynnr å kaste brannbomber mot politiet (les:Hellas), da må man revurdere hvorfor man går i det gjeldend»toget»…For å markere noe, eller for å ta livet av noen?!

    • Norske Drømmer Says:

      Jeg observerer bare at 1. mai toget i Oslo er et tog hvor det ser ut til at engasjementet er labert. Litt som som et bakfullt russetog. Kanskje de som går i tog og de som ser på ikke har noe å kjempe for som det er verdt å bli forbanna for. Vold er unasett ikke veien, enig med deg om det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: